Informatie over het gebruik van het DirectAdmin programma

DirectAdmin dashboard module

Website beheerders maken vaak gebruik van het DirectAdmin programma voor het beheer van de serverruimte van de website. Hier staan alle bestanden en data van de website op geïnstalleerd en het is dus redelijk van belang dat je goed weet hoe dit programma werkt en wat je er allemaal mee kan.

DirectAdmin informatie | inloggen

DirectAdmin Login schermNadat je een hostingpakket hebt afgenomen bij een aanbieder die gebruik maakt van het DirectAdmin programma, ontvang je de logingegevens voor de website en de serverruimte. Bij deze loginggegevens zit normaal gesproken ook de link naar jou eigen DirectAdmin account en zodra je hier naartoe gaat zul je het loginscherm zien zoals op de afbeelding rechts.

Hier vul je de ontvangen gebruikersnaam en het wachtwoord in en klik vervolgens op de Login knop. Nu zal je onderstaand DirectAdmin module voor je zien.

DirectAdmin dashboard module

De meest belangrijke zaken uit de DirectAdmin module zullen wij bespreken in de komende berichten.

  • Overzicht van Your Account
  • Toegang tot bestanden op de server
  • E-mail Accounts & Forwarders
  • Webmail
  • Extra domeinen toevoegen

DirectAdmin informatie | Overzicht van Your Account

Directadmin informatie Your AccountIn de rechterbalk van de pagina staat een overzicht van je account. Hierin wordt de Disk Space (opslagruimte), Bandwidth (dataverkeer), E-mails, Ftp Accounts, Databases en Current Domain weergegeven (zie afbeelding rechts).

De Disk Space of opslagruimte geeft aan hoeveel opslagruimte je tot nu toe gebruikt hebt (Used) en hoeveel opslagruimte je maximaal mag gebruiken (Max).

De Bandwidth (GB) of het dataverkeer geeft aan hoeveel dataverkeer de bezoekers van de blog of website tot nu toe verbruikt hebben (Used) en hoeveel dataverkeer je maximaal mag verbruiken (Max).

E-mails geeft bij Used het aantal ingestelde e-mailaccounts aan en bij Max het maximale aantal accounts dat je mag instelling. Standaard stellen wij dit voor je in en maken wij nieuwe e-mailaccounts voor je aan.

Ftp Accounts staat voor File Transfer Protocol en wordt gebruikt om data te up- en downloaden. Met een FTP-account kun je op internet bestanden up- en downloaden naar je opslagruimte op de server. Over het algemeen heb je genoeg aan een account, deze maken wij voor je aan. Bij Used zie je het aantal aangemaakte FTP accounts en bij Max het maximaal te gebruiken accounts.

Bij Databases zie je hoeveel databases je tot nu toe in gebruik hebt (Used) en hoeveel je er maximaal mag gebruiken (Max).

Bij Current Domain staat de domeinnaam van je website.

Als je de website via Blog Designs hebt gehost en je hebt een standaard hosting pakket afgenomen, dan zul je hier 1GB aan opslagruimte en 10GB aan dataverkeer zien staan. Tevens heb je recht op ongelimiteerd aantal e-mail accounts en Ftp accounts.

DirectAdmin informatie | Meer informatie

Lees meer over onderstaande eigenschappen van het Direct Admin programma in de desbetreffende berichten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*