WordPress handleiding – WordPress gebruikers instellingen

WordPress Gebruikers instellingen Sneltoetsen

Alvorens je met WordPress aan de slag kunt gaan met de leuke dingen zoals het vormgeven van je blog of website, moet je toch echt de WordPress gebruikers instellingen doorlopen. Daarom bespreken we in de bericht de persoonlijke instellingen en in de volgende berichten zullen we ingaan op de algemene instellingen van je blog of website.

WordPress Gebruikers instellingenWordPress Gebruikers instellingen

Je kunt de WordPress gebruikers instellingen wijzigen door in het navigatiemenu (linkerkant) naar het onderdeel ‘Gebruikers’ te gaan. Klik op ‘Je profiel’ en je komt in je persoonlijke profiel terecht (zie afbeelding rechts). Hier kun je vele opties wijzigen welke we een voor een met je zullen doornemen.

Wysiwyg bewerking

Wysiwyg staat voor ‘What you see is what you get’. Met behulp van de Wysiwyg bewerking kun je berichten en pagina’s opmaken zonder gebruik te hoeven maken van HTML code. Hierdoor zie je direct hoe teksten, afbeeldingen, opsommingstekens en dergelijke eruit komen te zien zoals op de website zelf. Normaal gesproken vinken we deze optie nooit aan. Ben je echter een HTML goeroe dan vind je de wysiwyg optie misschien overbodig.

Beheer kleurenschema

Hier kun je kiezen uit twee soorten kleuren voor het WordPress navigatiemenu. Het maakt niet uit wat je kiest want de bezoekers van je website zullen dit nooit zien.

WordPress Gebruikers instellingen SneltoetsenSneltoetsen

Vink deze optie aan als je sneltoetsen wilt gebruiken om reacties aan te passen. Hier heb je wel een QWERTY toetsenbord voor nodig.

Toolbar

Kies hier of je het snelkoppelingsmenu dat zich bevindt aan de bovenkant van het scherm (zie onderstaande afbeelding) wilt weergeven. Standaard staat deze optie geselecteerd en wij laten dit zo staan omdat het beheer van de website hierdoor wordt vereenvoudigt.

Wordpress gebruikers instellingen toolbar

 

 

Proofreading

Bij proofreading staan de opties die te maken hebben met proeflezen en je kunnen helpen bij het foutloos schrijven van berichten. Dit is echter nog niet beschikbaar voor de Nederlandse taal. Standaard staan deze opties allemaal uit.

Naam

De gebruikersnaam kun je niet aanpassen. Je kunt wel je voor- en/of achternaam invullen. Daarnaast is het mogelijk om je schermnaam aan te passen. Deze naam zien de bezoekers van je website als je bijvoorbeeld een artikel schrijft of op een reactie reageert. Veelal gebruiken klanten hiervoor de naam van het merk, product of website.

Contactinformatie

Bij de contactinformatie kun je meer informatie over jezelf invullen zoals je emailadres (verplicht), Site, Aim, Yahoo IM en Jabber / Google Talk. Dit wordt getoond aan bezoekers wanneer ze om meer informatie vragen.

Over jezelf

Hier schrijf je een stukje over jezelf. Wat drijft je, wat vind je leuk, wat vind je niet leuk etc. Bezoekers die geïnteresseerd in je zijn kunnen dit lezen. Besef dus goed wat je hier invult.

Profiel bijwerken

Als je iets hebt gewijzigd in de voorgaande opties dan dien je dit te bevestigen door op de knop ‘Profiel bijwerken’ te klikken. Pas daarna zullen de aangebrachte wijzigingen zijn opgeslagen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*