WordPress widget | Aangepast menu

Aangepast Menu widget voorbeeld

De aangepast menu widget maakt het mogelijk om een aangepast menu toe te voegen als widget op je website. Je kunt met behulp van deze widget een specifieke selectie maken van pagina’s en categorieën welke aan je bezoekers worden getoond.

Hoe maak ik een aangepast menu?

Aangepaste Menu Widget NavigatieEen menu is hetzelfde als de hoofd navigatiebalk op je website, vaak staan hier pagina’s in zoals ‘Home’, ‘Over ons’ en ‘Contact’. Normaal gesproken worden alle gepubliceerde pagina’s aan deze navigatiebalk toegevoegd. Het kan echter de bedoeling zijn om juist slechts een selectie te tonen aan je bezoekers. De module ‘Menu’s’ maakt het mogelijk om een selectie van pagina’s en categorieën te maken en daarmee een menu op maat te maken. Om menu’s aan te passen ga je in de navigatiebalk (linkerkant) naar de kop ‘Weergave’  en vervolgens naar het onderwerp ‘Menu’s’ (zie afbeelding rechts).

Aangepaste menu instellen

Op de Menu pagina zie je onderstaand overzicht staan. Links staan onder elkaar: Thema locaties, Aangepaste links, Pagina’s en Categorieën. Rechts staat een tabblad met bovenaan een + teken en de knop ‘Menu aanmaken’.

Aangepaste menu widget instellen

Om een nieuwe aangepast menu te maken vul je de naam van het menu in de ‘Voer de menunaam hier in’ balk in en druk je op de knop ‘Menu aanmaken’. Nu zijn de linker opties niet meer doorzichtig en kun je deze gaan gebruiken. Je hebt nu onderstaand scherm voor je:

Aangepast menu widget aanmaken

Nadat je een menu hebt aangemaakt kun je links, pagina’s en categorieën gaan toevoegen.

Onderstaande afbeelding geeft weer hoe de widget eruit ziet op een website (weergave kan er anders uitzien bij andere thema’s).

Aangepast Menu widget voorbeeld

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*