WordPress handleiding – instellingen voor reacties

wordpress handleiding reactie instellingen

In dit bericht gaan we in op de instellingen voor reacties van WordPress. Deze instellingen zijn van belang omdat je hiermee kunt regelen of bezoekers van je blog of website mogen reageren op berichten en eventueel ook pagina’s. Daarnaast is het ook mogelijk om in te stellen wie de reacties moet goedkeuren en welke notificaties er verstuurd moeten worden als er een reactie geplaatst wordt.

wordpress handleiding instellingen reacties navigatiemenuBij de WordPress instellingen voor reacties kun je bepalen wat de standaard instellingen zijn voor bezoekers die willen reageren op artikelen of pagina’s. Ga naar de instellingen voor reacties door in de navigatiebalk (linkerkant) op ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘Reacties’ te klikken (zie afbeelding rechts).

Reactie instellingen | Standaard berichtinstellingen

De standaard berichtinstellingen bestaan uit drie onderdelen. De eerste optie vraagt je of je elke andere blog, waarnaar je refereert in een bericht, automatisch wilt benaderen. Standaard adviseren wij om deze optie uit te zetten omdat dit geen echte voordelen oplevert. De tweede optie betreft de linknotificaties. Laat deze aan staan indien je wilt toestaan dat andere blogs en websites kunnen linken naar jouw berichten. Wij adviseren om deze optie aan te laten staan omdat pingbacks en trackbacks je google score positief beïnvloeden. De derde optie betreft het reageren op berichten. Hiermee geef je bezoekers de mogelijkheid om te reageren op de gepubliceerde berichten en pagina’s.

Reactie instellingen | Overige reactie-instellingen

Geef hier je voorkeuren aan met betrekking tot reacties op je berichten. Standaard adviseren wij de volgende instellingen:

wordpress handleiding reactie instellingen

Reactie instellingen | Mij e-mailen wanneer

Geef hier aan of je een e-mailbericht wilt ontvangen wanneer een bezoeker een reactie plaatst of een reactie in de wachtrij staat.

Reactie instellingen | Reacties modereren

Hier geef je aan wanneer een geplaatste reactie gemodereerd (goedgekeurd) dient te worden door de administrator. Je kunt de instellingen wijzigen voor het aantal links, bepaalde woorden, URL’s, e-mailadressen en meer. Ook is het mogelijk om een zwarte lijst aan te maken met reacties die automatisch als spam zullen worden gemarkeerd.

Avatars

Een avatar is een afbeelding welke naast je naam wordt getoond (indien ingeschakeld) bij het geven of reageren op reacties. Bij de instellingen kun je aangeven wat wel en niet zichtbaar is voor de bezoekers van de website.

Avatars | Avatarweergave

Met deze optie geef je aan of er wel of geen avatars getoond worden op de website.

Avatars | Gravatar Hovercards

Bij elke avatar hoort een persoonlijk profiel. Indien je deze optie selecteert dan wordt het avatar profiel getoond als een bezoeker met zijn of haar muis op de avatar staat.

Avatars | Maximum waardering

Geef hier aan of je website leeftijdsgebonden is.

Avatars | Standaard avatar

Hier kun je selecteren wat voor standaard avatars er worden getoond als de persoon die reageert op een artikel geen avatar heeft ingesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*