WordPress handleiding – Media instellingen

We zijn na al een aantal berichten over WordPress instellingen zoals het toevoegen van nieuwe gebruikers, het verschil tussen wordpress.com en wordpress.org en instellingen voor reacties nu aangekomen bij de media instellingen van je WordPress website. Deze instellingen zijn best wel belangrijk en het is verstandig om hier even kritisch naar te kijken voordat je begint met het invullen van de website omdat je met deze instellingen kunt aangeven hoe media zoals afbeeldingen en video’s standaard worden toegevoegd aan berichten en pagina’s.

Bij de media instellingen geef je aan hoe je website om dient te gaan met het toevoegen van media. Je komt bij de media instellingen door in de navigatiebalk (linkerkant) op ‘instellingen’ en vervolgens op ‘media’ te klikken (zie afbeelding rechts).

WordPress handleiding Media instellingenMedia instellingen | Afmetingen van afbeeldingen

Je kunt drie standaard formaten instellen voor afbeeldingen. Standaard is de thumbnail (kleine weergave van een afbeelding) 150 bij 150 pixels, de gemiddelde afmeting 300 bij 300 pixels en de grote afmeting 1024 bij 1024 pixels. Dit kun je naar eigen inzien wijzigen. Het is verstandig om de grote afmeting net zo groot te maken als de maximale breedte van een bericht of pagina min 20 pixels. Hierdoor weet je zeker dat de grootste afbeelding altijd zal passen.

Media instellingen | Invoegen en bestanden uploaden

De standaard invoeginstellingen kun je indien gewenst wijzigen. Wij adviseren om dit te laten zoals het is, mede doordat je bij het invoegen van media altijd zelf kunt aangeven wat het formaat dient te zijn. De upload instellingen dien je niet te wijzigen. Hier staat de locatie op de server vermeld waar de media opgeslagen wordt.

Bevestig eventuele wijzigingen door op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*