WordPress handleiding – Schrijven Instellingen

Schrijven instellingen publiceer dit

WordPress heeft een aantal verschillende soorten instellingen welke je tijdens het opzetten van de wordpress website moet nagaan om te kijken of alles goed staat. In dit bericht zullen wij ingaan op de instellingen die horen bij het schrijven van een bericht. Ook wel schrijven instellingen genoemd. Deze instellingen vind je aan de linkerkant van het scherm in het navigatiemenu onder het kopje Instellingen.

Schrijven instellingen navigatiemenuGeef bij de instellingen voor schrijven aan wat je voorkeuren zijn om berichten en pagina’s op te maken. Je komt bij deze instellingen door in de navigatiebalk (linkerkant) op ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘Schrijven’ te klikken.

Omvang van de berichtenbox

Deze optie geeft aan hoeveel regels je in eerste instantie kunt zien als je een bericht of pagina aan het opmaken bent.

Formatting

Hier geef je aan of je wilt dat getypte icoontjes automatisch omgezet worden naar afbeeldingen (emoticons) zoals: 😉 🙂 i.p.v. ; -) : -O.

Standaard berichtencategorie

>Selecteer bij deze optie de categorie waar berichten standaard aan toegewezen worden. Standaard staat deze optie op ‘Uncategorized’ en wij laten dit vaak staan omdat je dit bij het opmaken van een bericht apart aangeeft.

Standaard link categorie

Selecteer bij deze optie de categorie waar links standaard aan toegewezen dienen te worden. Standaard staat deze optie op ‘Blogroll’.

Publiceer dit functie

Schrijven instellingen publiceer dit knop‘Publiceer dit’ kun je gebruiken om eenvoudig tekst, afbeeldingen en video’s vanaf elke webpagina te publiceren op je eigen website. Hoe werkt dit dan? Ga in de pagina op de knop ‘Publiceer dit’ (zie voorbeeld rechts) staan en sleep de knop naar de snelkoppeling balk van de browser. Als je nu naar een andere website gaat en je wilt een stuk tekst gebruiken voor een bericht dan selecteer je de tekst en druk je vervolgens op ‘Publiceer dit’ in de snelkoppeling balk (zie onderstaande afbeelding).

Schrijven instellingen publiceer dit

[box type=”warning”] LET OP: Sinds de introductie van de nieuwe Google Panda ontvangt je website van Google strafpunten als je teksten exact kopieert van andere websites. Om deze simpele reden gebruiken wij de ‘publiceer dit’ functie niet. Houd hier rekening mee als je teksten gaat kopiëren van andere websites.[/box]

Op afstand publiceren

Wil je berichten op je WordPress site plaatsen die je ook op bijvoorbeeld Blogger plaatst? Selecteer dan de Atom Plublicing Protocol en/of de XML-RPC opties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*