WordPress handleiding – Sharing instellingen

Nadat we in het vorige bericht de belangijke permalink instellingen hebben aangepakt gaan we nu in op de sharing instellingen van je WordPress website. Met de sharing instellingen kun je social media icoontjes en/of tekst toevoegen onder aan je berichten en pagina’s zodat bezoekers de mogelijkheid hebben om jouw berichten en pagina’s te delen met hun eigen netwerk. Altijd handig dus en zeer gewenst voor het promoten van je blog of website. Voordat we verder gaan met de uitleg moeten we melden dat er op dit moment veel soorten plugins te downloaden zijn met soortgelijke sharing opties. De onderstaande uitleg heeft betrekking op de sharing instellingen van de Jetpack plugin,

WordPress handleiding - Sharing instellingen navigatiemenuBij de Sharing instellingen geef je aan welke social media share (delen) mogelijkheden je toevoegt aan berichten, pagina´s, media en zoekresultaten. Je komt bij de sharing instellingen door in de navigatiebalk (linkerkant) op ‘instellingen’ en vervolgens op ‘sharing’ te klikken (zie afbeelding rechts).

Sharing instellingen en opties

Je kunt sharing services kiezen door de icoontjes van available services naar enabled services te slepen. Je kunt zelf kiezen welke je wel en niet wilt weergeven. Tip: Je hoeft hier zelf geen gebruiker van te zijn, het gaat om de bezoeker. Als hij of zij gebruiker is van het desbetreffende medium, dan kan hij of zij het artikel, bericht of pagina delen door op het icoontje te klikken.

De sharing media kun je weergeven als icoontjes, tekst en icoontjes met tekst. Wij zien dat het vaakste alleen de icoontjes gebruikt worden. Je kunt ook zelf aangeven welke tekst voor de icoontjes komt te staan. In onderstaande afbeelding hebben wij alleen de icoontjes weergegeven met de tekst: Deel dit artikel.

WordPress handleiding - Sharing instellingen icons

Tot slot kun je selecteren waar de social media buttons weergegeven worden. De selectiemogelijkheden bestaan uit berichten, pagina´s, media en FrontPage, ArchivePages en Search Results. Wij adviseren om de social media buttons alleen weer te geven bij berichten en media, maar je kunt dit uiteraard zelf wijzigen. Het hangt van je website thema af hoe dit eruit komt te zien.

[box] TIP: Ben je niet tevreden met de looks van de social media buttons? Er zijn tal van widgets en plugins die betere en mooiere functionaliteiten bieden voor het delen van je artikelen.[/box]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*