WordPress handleiding – Widgets

widgets activeren

Het woord widgets is de algemene naam voor de elementen waaruit een grafische interface kan worden opgebouwd. In essentie is het een grafisch object of element dat een eenvoudige, eenduidige en vaak veel gebruikte functie vervult en door een gebruiker in en uit te schakelen is. In dit bericht zullen wij ingaan op het installeren en activeren van widgets en in de komende berichten zullen wij meerdere widgets behandelen en uitleggen hoe ze werken.

widgets navigatiemenu

 

Toevoegen van widgets

Om te starten met het toevoegen van widgets ga je in de navigatiebalk (linkerkant) naar de kop ‘Weergave’ en vervolgens naar het onderwerp ‘Widgets’ (zie afbeelding rechts).

Waar op mijn website kan ik widgets toevoegen?

De widgets pagina is opgedeeld in twee delen. In het midden (rechts naast de navigatiebalk) staan de beschikbare widgets en aan de rechterkant staat een overzicht van de beschikbare locaties voor widgets. In het hiernaast afgebeelde voorbeeld zie je dat deze website het toelaat om widgets toe te voegen aan de sidebar en de footer. De sidebar is de balk aan de rechterzijde van je pagina of bericht en de footer is de balk onderaan je website, bericht of pagina. widgets positiesHet is niet eenvoudig om extra posities voor widgets te creëren en wij adviseren dan ook om een thema te kiezen met de juiste widget locaties. Elk thema heeft andere posities voor widgets.

widgets kolommen

Hoe activeer ik widgets?

Ga in het navigatiemenu (linkerkant) naar de kop ‘Weergave’  en klik vervolgens op ‘Widgets’. Bij de tab ‘Beschikbare widgets’ staan alle geïnstalleerde en mogelijk te gebruiken widgets voor je website.  Het activeren van een widget is heel eenvoudig. Je sleept simpelweg de widget naar rechts in een van de widget locaties (in dit geval de sidebar of footer) en klikt op de knop opslaan.

Zie onderstaande voorbeeld:

widgets activeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*