Een WordPress thema installeren, live bekijken en activeren

WordPress thema installeren en activeren beheren

Let the fun begin! In de komende berichten gaan we het hebben over het aanpassen van je website design. We gaan het hebben over het installeren en beheren van een WordPress thema. In de volgende berichten zullen wij onder andere ingaan op de het instellen van Widgets, menu’s toevoegen, achtergronden wijzigen en tot slot, voor de professionals onder ons, zullen we het kort hebben over de website bewerker. Houd de website in de gaten om op de hoogte te blijven van alle WordPress mogelijkheden.

 

 

WordPress thema

WordPress thema installeren en activeren navigatiemenuGa in het navigatiemenu (linkerkant) naar het onderwerp ‘Weergave’ en klik vervolgens op ‘Thema’s’ (afbeelding rechts). Nu wordt er een pagina geopend met je huidige geactiveerde thema en de overige beschikbare thema’s. Voor BlogDesigns klanten zullen ze het door hun gekozen thema zien staan onder de kop ‘Huidige thema’. Je kunt altijd maar één WordPress thema als huidige WordPress thema hebben.

 

WordPress thema installeren en activeren beheren

WordPress thema installeren

Er zijn online gratis thema’s te verkrijgen voor WordPress websites. Om een WordPress thema te installeren klik je bovenaan de pagina op de tweede tab ‘Thema’s installeren’ (staat naast de tab Thema’s beheren) . Nu opent een pagina waarop je thema’s kunt zoeken en installeren. Zoek thema’s door in de zoekbalk (zie onderstaande afbeelding) een zoekwoord in te vullen.

WordPress thema installeren en activeren - installeren

Je kunt ook thema’s uploaden die je op andere websites hebt gevonden door. Doe dit door op de knop ‘Uploaden’ te klikken (zie onderstaande afbeelding).

WordPress thema installeren en activeren - uploaden

Zoek vervolgens het zip bestand van het thema dat je wilt installeren op door op de knop ‘Bestand kiezen’ te klikken en installeer het thema vervolgens door op de knop ‘Nu installeren’ te klikken.

[box type=”info”] LET OP: Een thema installeren betekent niet dat dit thema geactiveerd wordt. Om het thema daadwerkelijk te gebruiken dien je het eerst te activeren.[/box]

WordPress thema installeren en activeren voorbeeldWordPress thema voorbeeld bekijken

Voordat je een WordPress thema daadwerkelijk activeert is het fijn om even te kunnen zien hoe het WordPress thema eruit ziet als het live staat. Om het voorbeeld te bekijken ga je naar de tab ‘Thema’s beheren’  en zoek je het door jou geïnstalleerde WordPress thema in de lijst van beschikbare thema’s op. Vervolgens klik je op de knop ‘Voorbeeld’. Hierdoor wordt er een nieuw scherm geopend waarin je een voorbeeld ziet van het WordPress thema met de huidige inhoudt van je blog of website. Nu kun je bepalen of dit echt het juiste WordPress thema is voor je blog of website.

WordPress thema activeren

Nadat je een WordPress thema hebt gekozen dien je het te activeren. Om een WordPress thema te activeren ga je naar de tab ‘Thema’s beheren’  en zoek je het door jou geïnstalleerde thema in de lijst van beschikbare thema’s op. Onder het thema staan drie opties: Activeren | Voorbeeld | Verwijderen. Klik op de optie ‘Activeren’ om het WordPress thema te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*