De Pagina’s widget toont de gepubliceerde WordPress pagina’s in een overzicht

Pagina’s Widget voorbeeld

De Pagina’s widget toont de gepubliceerde WordPress pagina’s in een overzicht in de widget balk. Dit kan handig zijn om meerdere pagina’s te promoten, hier wordt echter vaker de hoofd menubalk voor gebruikt, welke zich meestal bovenaan het WordPress thema bevindt. De pagina’s widget  kan een selectie of alle pagina’s tonen in elke widget locatie.

In de instellingen (afbeelding rechts) kun je de titel aanpassen, kiezen hoe de pagina’s gesorteerd worden en eventueel pagina’s uitsluiten. Je sluit een pagina uit door de ID code van de pagina in de balk in te voeren (gescheiden door komma’s: 232,74,232).

Pagina’s Widget instellingenJe vindt de ID code van een pagina door in het navigatiemenu (linkerkant) naar het onderdeel ‘Pagina’s’ te gaan. Vervolgens open je de pagina’s die je wilt uitsluiten in een nieuw venster. De geopende pagina’s zijn nu geopend in ‘Pagina bewerken’ modus. De ID van de desbetreffende pagina staat nu weergegeven in de URL achter ‘post=’.

Voorbeeld: Bij de volgende link is de pagina ID 1122: http://www.blogpreviews.nl/post.php?post=1122&action=edit is de pagina ID 1122

Onderstaande afbeelding geeft weer hoe de widget eruit ziet op een website (weergave kan er anders uitzien bij andere thema’s).

Pagina’s Widget voorbeeld

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*