De tekst widget opent een wereld van mogelijkheden

tekst widget voorbeeld

De Tekst widget lijkt een hele simpele widget, maar is een van de meest interactieve widgets. Standaard laat de tekst widget de titel en tekst zien welke je in de instellingen (afbeelding rechts) kunt invoeren. Het voorbeeld laat ook standaard tekst zien.

Het is echter ook mogelijk om html code aan de tekst widget toe te voegen. Hierdoor kun je afbeeldingen, video’s en nog veel meer laten zien aan je bezoekers. Je moet uiteraard wel verstand hebben van html code. We zullen hier een aantal basis codes weergeven zodat je afbeeldingen kunt toevoegen aan de tekst widget.

tekst widget instellingen

 

Afbeelding toevoegen HTML code: <a href=”AAA“><IMG SRC=”BBB” width=”CCC” height=”DDD“>

AAA = Vul hier de URL in waar de afbeelding naar toe moet linken.

BBB = Vul hier de URL / locatie op de server van de afbeelding in.

CCC = Vul hier de breedte van de afbeelding in.

DDD = Vul hier de hoogte van de afbeelding in.

Afbeelding centreren: <div align=center> HTML CODE </div> = Deze code zorgt ervoor dat je afbeelding in het midden van de widget geplaatst wordt.

Voorbeeld code van gecentreerde afbeelding:

<div align=center><a href=”http://www.blogdesigns.nl/nieuwjaarsactie/“><IMG SRC=”http://www.blogdesigns.nl/wp-content/uploads/2009/01/Actie.png” width=”250” height=”470“></a></div>

tekst widget voorbeeld

Bovenstaande afbeelding geeft weer hoe de widget (met standaard tekst) eruit ziet op een website (weergave kan er anders uitzien bij andere thema’s).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*