WordPress widgets zoeken en installeren

Widgets zoeken en installeren - WP Cumulus widget

Naast de standaard widgets zijn er duizenden andere widgets beschikbaar. Om nieuwe widgets te vinden en te gebruiken dien je plugins te installeren en hiervoor ga je in het navigatiemenu (linkerkant) van je WordPress website naar het onderwerp ‘Plugins’ en selecteer je vervolgens ‘Nieuwe plugin’. In de nu geopende pagina zie je verschillende tabs staan met: Zoeken | Uploaden | Uitgelicht | Populairste | Nieuwste | Onlangs bijgewerkt:

  • Zoeken: Hier kun je zoeken naar plugins en widgets.
  • Uploaden: Hier kun je gedownloade plugins en widget uploaden naar je server en tegelijkertijd installeren.
  • Uitgelicht: Hier zie je een overzicht van uitgelichte widgets en plugins.
  • Populairste: Hier staat een overzicht van de meest gedownloade en best gewaardeerde plugins en widgets.
  • Nieuwste: Dit overzicht toont de nieuwste plugins en widgets.
  • Onlangs bijgewerkt: Hier staat een overzicht van de widgets en plugins die net een update of vernieuwing hebben gehad.

Interessante widgets voor jouw website

Je zult waarschijnlijk voornamelijk de tab Zoeken gebruiken om de juiste widgets en plugins te vinden voor jouw website. Hieronder zullen we een aantal van de meest populaire en gebruiksvriendelijke widgets tonen die interessant voor je kunnen zijn.

Widgets zoeken en installeren - Wicket Twitter WidgetWicket Twitter Widget

Deze widget toont je laatste tweets (Twitter berichten) onder elkaar in de widgetbalk. Je kunt de widget zelf een titel geven en aangeven hoeveel tweets de widget maximaal mag tonen. De widget kan zeer handig zijn als je de bezoekers ook op de hoogte wilt houden van je twitter activiteiten.

Download deze widget hier of zoek de widget op via de zoekfunctie van de Plugins pagina.

Widgets zoeken en installeren - PHP Widgetify WidgetPHP Widgetify Widget

Deze widget maakt het mogelijk om naast HTML en tekst (net zoals de tekst widget) ook PHP code toe te voegen aan je widgetbalk. Ben je bekend met PHP code en wil je dit graag gebruiken in je widgetbalk? Dan is deze widget echt een aanrader.

Download deze widget hier of zoek de widget op via de zoekfunctie van de Plugins pagina.

Widgets zoeken en installeren - Subscription Options widgetSubscription Options Widget

De subscription Options Widget voegt onder andere social media registratie buttons toe aan je blog of website. Als bezoekers op de social media icoontjes klikken zullen ze gelijk naar jouw social media pagina gestuurd worden. Het is ook mogelijk om een RSS feed (1e icoontje van afbeelding) of e-mail toe te voegen.

Download deze widget hier of zoek de widget op via de zoekfunctie van de Plugins pagina.

Widgets zoeken en installeren - WP Cumulus widgetWP-Cumulus Widget

Deze widget toont een roterende 3D tag wolk (tagcloud). Het geeft een extra dimensie aan je tags en is visueel heel sterk. Het kan echter zo zijn dat het nu wat lastiger is om de tags aan te klikken.

Download deze widget hier of zoek de widget op via de zoekfunctie van de Plugins pagina.

Widgets Installeren

Zodra je een widget hebt gevonden welke je graag wilt gaan gebruiken dien je deze eerst te installeren. Dit doe je door onder de naam van de widget op ‘Nu installeren’ te klikken. Klik vervolgens in het pop-up menu op OK (bevestiging). De widget zal nu geïnstalleerd worden op je website.

Widgets zoeken en installeren - installeren

Ga vervolgens in het navigatiemenu (linkerkant) naar ‘Weergave’ en klik vervolgens ‘Widgets’ aan. Als je de widget correct hebt geïnstalleerd zal deze nu bij de andere widgets in de ‘Beschikbare widgets’ lijst staan. Sleep deze naar een van je widget locaties/balken en druk op de knop ‘Opslaan’ om de plaatsing te bevestigen. Hier kun je uiteraard ook gelijk de instellingen wijzigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*