Hoe kun je een WordPress plugin bewerken?

Plugin bewerken

Plugin bewerkenMet de plugin bewerker kun je de plugin bewerken door de HTML code te wijzigen. Je hebt hier HTML kennis voor nodig en indien je dit niet hebt kun je de plugin bewerker beter niet gebruiken en met de andere functies het thema verder wijzigen.

De Plugin bewerker module vind je door in het navigatiemenu  naar het onderdeel ‘Plugins’ en vervolgens ‘Bewerker’ te gaan (zie afbeelding rechts).

Aan de linkerkant zie je nu de HTML code en aan de rechterkant de Plugin bestanden staan. Als je via het dropdown menu bij de tekst: ‘Selecteer plugin om te bewerken:’ een Plugin selecteert, dan wordt de code automatisch getoond in het HTML veld.

TIP: Zorg dat je een back-up maakt van de originele plugin code voordat je deze aanpast. Die dit door de code te kopiëren, plak de code vervolgens in een tekst editor (zoals kladblok of Word) en sla deze op. Zo kun je altijd de originele code herstellen mocht je iets verkeerd hebben aangepast.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*