Een aangepast menu gebruiken in WordPress

De volgorde van een aangepast menu wijzigen

In het vorige bericht hebben we uitgelegd hoe je een aangepast menu in WordPress aanmaakt. In dit bericht leggen we uit hoe je een aangepaste menu kunt sorteren en activeren.

De volgorde van een aangepast menu wijzigen

Het wijzigen van de volgorde is heel eenvoudig. Je sleept de gewenste pagina, link of categorie naar boven of beneden in het menu. Je kunt ook sub-levels toevoegen door de pagina iets naar rechts te slepen onder de hoofdpagina. In het voorbeeld zie je de pagina ‘Wat doen wij?’ als hoofdpagina en ‘Over ons, Hoe werkt het?, Designs en Prijzen’ als sub-pagina’s staan.

De volgorde van een aangepast menu wijzigen

Het is ook mogelijk om de naam, zoals deze wordt weergegeven in het menu, te wijzigen. Zo zie je bij BlogDesigns dat de pagina’s ‘Wat doen wij?’ en ‘Over ons’ dezelfde URL hebben, maar een andere naam hebben. De naam kun je wijzigen door de balk ‘Navigatielabel’ in te vullen.

De volgorde van een aangepast menu wijzigen navigatielabel

Een aangepast menu gebruiken en activeren

Om het aangepaste menu te gaan gebruiken voor je blog of website gebruik je de module ‘Thema locaties’. Elk thema heeft verschillende locaties waar menu’s aan toegevoegd kunnen worden. In het voorbeeld thema kunnen we alleen een ‘Primary Menu’ toevoegen. Het is echter ook mogelijk dat er bij jou thema ook een secundaire menu en zelfs een footer menu staat.

Je activeert het net gemaakte menu door bij de locatie van je keuze in het dropdown menu het menu van je keuze te selecteren en vervolgens op de knop ‘Opslaan’ te klikken. Zie onderstaande afbeelding:

Een aangepast menu gebruiken en activeren 1Een aangepast menu gebruiken en activeren 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*