Een WordPress menu wijzigen

WordPress menu - aangepaste menus instellen

Een menu is hetzelfde als de hoofd navigatiebalk op je website, vaak staan hier pagina’s in zoals ‘Home’, ‘Over ons’ en ‘Contact’. Normaal gesproken worden in WordPress alle gepubliceerde pagina’s aan deze navigatiebalk toegevoegd. Het kan echter de bedoeling zijn om juist slechts een selectie te tonen aan je bezoekers. Dan wil je graag het menu wijzigen en de ‘Menu’s’ module maakt het mogelijk om een selectie van pagina’s en categorieën te maken en daarmee een menu op maat te maken.

Om menu’s aan te passen ga je in de navigatiebalk (linkerkant van het scherm als je ingelogd bent op je WordPress website) naar de kop ‘Weergave’ en vervolgens naar het onderwerp ‘Menu’s’

Op de Menu pagina zie je onderstaand overzicht staan. Links staan onder elkaar: Thema locaties, Aangepaste links, Pagina’s en Categorieën. Rechts staat een tabblad met bovenaan een + teken en de knop ‘Menu aanmaken’.

WordPress menu wijzigen - aangepaste menus instellen

Om een nieuwe aangepast menu te maken vul je de naam van het menu in de ‘Voer de menunaam hier in’ balk in en druk je op de knop ‘Menu aanmaken’. Nu zijn de linker opties niet meer doorzichtig en kun je deze gaan gebruiken. Je hebt nu onderstaand scherm voor je:

WordPress menu wijzigen - menus instellen

Nadat je een menu hebt aangemaakt kun je links, pagina’s en categorieën gaan toevoegen.

Menu wijzigen - Aangepaste link toevoegenMenu wijzigen | Aangepaste link toevoegen

Waarom zou je een link toevoegen aan een menu? Stel je voor dat je een home menubutton wilt toevoegen aan je aangepaste menu, dan kun je dit doen door een aangepaste link toe te voegen. Je vult bij URL de homepage in en bij Label vul je het woord ‘Home’ in. Uiteraard zijn er vele andere mogelijkheden om links te gebruiken in het aangepaste menu.

Voeg de aangepaste link aan het nieuwe menu toe door op ‘Aan menu toevoegen’ de klikken.

 

Menu wijzigen - Pagina toevoegenMenu wijzigen | Pagina toevoegen

In de pagina tab (linkerkant van het scherm) staan alle gepubliceerde pagina’s van je website. Je kunt ze filteren door op meest recent, toon alles of op zoeken te klikken.Voeg een pagina toe aan het menu door het selectieveld aan te vinken en op ‘Aan menu toevoegen’ te klikken.

 

 

 

Menu wijzigen - Categorie toevoegenMenu wijzigen | Categorie toevoegen

In de categorieën tab (onder pagina’s tab) staan alle aangemaakte categorieën van je website. Je kunt ze filteren door op meest recent, toon alles of op zoeken te klikken.Voeg een categorie toe aan het menu door het selectieveld aan te vinken en op ‘Aan menu toevoegen’ te klikken.

Menu wijzigingen opslaan

Ben je helemaal klaar en tevreden met je nieuwe menu? Zorg er dan altijd voor dat je op de knop ‘Menu opslaan’ drukt om de wijzigingen definitief op te slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*