Een blog maken met WordPress of Joomla

Een blog maken is tegenwoordig zeer eenvoudig. Er bestaan een aantal open source platformen waarop je gemakkelijk binnen enkele minuten (of kleine uurtjes) een mooie blog kunt maken. WordPress en Joomla zijn twee van dit soort platformen.

Vaak is het resultaat van een gratis blog maken voldoende voor nu, echter veel gebruikers willen na een paar maanden eigenlijk wat meer. Het design ziet er bijvoorbeeld toch net niet goed uit, de domeinnaam bevat wordpress.com of joomla.org en het platform beidt niet de juiste geavanceerde functionaliteiten die het gebruiksgemak verbeteren. Veel gebruikers die gratis een blog maken met WordPress, Joomla of een ander open source platform lopen tegen deze zaken aan.

Een blog makenHoe kun je een blog maken met meer functies?

Om meer te kunnen met een blog zul je in ieder geval iets moeten gaan betalen. Niet veel, maar het heeft wel een kleine investering nodig. Er bestaat namelijk ook een betaalde variant van WordPress.com en die heet WordPress.org. Op deze pagina leggen wij de verschillen tussen beide uitgebreid uit.

Het is uiteindelijk aan jouw of je wilt betalen voor een blog. De blog ziet er echter veel professioneler uit als je een eigen domeinnaam hebt en je bent er zeker van dat je de controle over de blog te allen tijde behoudt omdat je hem op jouw eigen stukje server laat hosten. De conclusie is dat het heel veel voordelen biedt om een kleine investering te doen in een blog.

De functies van een blog

Met een betaalde blog kun je veel meer dan een gratis blog. Het zijn teveel extra functies om ze allemaal op te noemen, maar we zullen de meest essentiële behandelen. Zo kun je eigen thema’s (designs) toevoegen, plugins installeren waarmee je bijvoorbeeld al je laatste twitter berichten kunt tonen, je hebt een eigen database en dus altijd toegang tot je blog bestanden, je registreert een eigen domeinnaam zonder de extensie van de gratis service en je kunt eigen e-mailadressen aanmaken.

Hoe kan je een betaalde blog maken?

Een betaalde blog maken kan via Blog Designs. Wij werken via een methode die het mogelijk maakt dat een betaalde blog ook daadwerkelijk betaalbaar blijft. Zo kun je al een betaalde blog met een geheel nieuw professioneel design aanschaffen voor 12,50 euro per maand

Hiervoor registreren wij een domeinnaam, installeren we de blog, designen we een mooi thema rondom de blog en krijg je een uitgebreide uitleg en handleiding voor het gebruik van de blog. Voor een overzicht van alle mogelijkheden verwijzen we je graag naar deze pagina.

Blog voorbeelden

Als je nog niet helemaal zeker bent en nog vragen hebt is dat heel normaal. Bekijk de voorbeelden van de blog designs op de design pagina en/of neem vrijblijvend contact met ons opnemen door een e-mail te sturen of te bellen.