Een design blog werkt simpelweg beter

Je hebt blogs en je hebt design blogs. Een design blog is simpelweg een beter vormgegeven blog dan een normale blog en behoud de aandacht van de bezoeker niet alleen door de geschreven artikelen, maar juist ook door het aantrekkelijke uiterlijk van de blog. Zeker zo belangrijk voor het bestaan van de blog op lange termijn.

Normale blogs zijn meestal gratis blogs of slecht vormgegeven blogs. Een gratis blog herken je doordat de naam van het open source platform vaak terugkomt in de domeinnaam (URL) die staat in de adresbalk van de browser. Zoals bijvoorbeeld mijnblog.wordpress.com.

Daarnaast merk je aan een gratis blog dat er minder functionaliteiten en design aanwezig zijn. Zo kun je de blog berichten regelmatig niet delen via sociale media en ziet het navigatie menu er niet aantrekkelijk uit. Laat staan dat deze menu’s vaak onoverzichtelijk zijn…

Een design blog is aantrekkelijk vormgegeven en dit maakt de berichten beter leesbaar. Alle populaire blogs zijn zorgvuldig gedesigned om het de bezoekers zo gemakkelijk mogelijk te maken en uiteraard om ze meerdere malen te laten terugkeren naar de design blog. Voorbeelden van goed vormgegeven design blogs zijn: GeenStijl, Marketingfacts en Frankwatching.

een design blogHet effect van een design blog

Een design blog zorgt voor een aantal dingen. Ten eerste is de eerste indruk van je blog zeer belangrijk. Als de vormgeving niet goed in elkaar zit, zal de bezoeker zelfs vertrekken zonder het blog bericht te lezen. Ga maar eens na wanneer je zelf voor het laatst iets hebt gelezen op een slecht vormgegeven blog.

Een design blog verbetert daarnaast de leesbaarheid van je blog berichten waardoor bezoekers eerder geneigd zullen zijn om het gehele bericht te lezen. Tot slot biedt een design blog extra mogelijkheden voor schrijvers en bezoekers zoals het reageren op artikelen, het plaatsen van twitter feeds, het abonneren op blog berichten en ga zo maar door.

Een design blog laten maken

Misschien heb je zelf al een gratis blog en wil ben je overtuigd van het feit dat een design blog een goede investering zal zijn voor de toekomst. Je wilt tenslotte dat de berichten die je schrijft een zo groot mogelijk publiek bereiken. Al dat harde werk moet namelijk niet voor niets zijn.

Blog Designs helpt particulieren en bedrijven bij het maken van een design blog. Dit doen wij door samen met de klant na te gaan wat de wensen en doelstellingen van de blog zijn. Hierna bepalen wij samen een mooi design voor de blog en installeren wij deze op de server. Uiteindelijk ontvang je een professioneel ontworpen blog inclusief een eigen domeinnaam en met alle nieuwe mogelijkheden geïntegreerd.

Wij vinden dat een blog betaalbaar moet blijven en maken het daarom mogelijk om een prachtige blog te laten maken voor slechts €12,50 per maand. Bekijk ons aanbod op de pakketten pagina.