WordPress handleiding

Het WordPress CMS systeem is een van de meest bekende open source platformen waarop blogs en websites gebouwd worden. WordPress begon als een specifiek platform voor blogs, maar is in de tussentijd zo ver ontwikkeld dat het ruim voldoende mogelijkheden biedt voor de meest uitgebreide websites. Omdat er steeds meer vraag naar dit gebruiksvriendelijke platform is zijn wij een samenwerking aangegaan met WP Handleiding. Zij zijn onze kennis partner en hebben een handleiding gemaakt die je alles vertelt over de mogelijkheden van het platform. De wordpress handleiding neemt je in meer dan 150 pagina’s mee door het hele systeem en is goed te gebruiken voor zowel beginners als gevorderden.

In de wordpress handleiding behandelt onze kennispartner WP Handleiding een aantal belangrijke zaken. Zo gaan de handleiding eerst in op het verschil tussen een wordpress.com en wordpress.org website. Er wordt uitgelegd wat de voor- en nadelen van beide varianten zijn zodat het makkelijker voor je is om te beslissen wat voor een website je wilt starten. Vervolgens gaat de handleiding in op het gebruik van de server ruimte waarop de website geïnstalleerd staat en gaat de handleiding onder andere ingaan op e-mailinstellingen, bestanden wijzigen / verplaatsen en het instellen van domeinnamen.

WordPress handleiding van WP HandleidingWordPress handleiding instellingen

Nadat de handleiding heeft uitgelegd hoe de server instellingen werken gaat het verder in op het daadwerkelijke WordPress CMS systeem. In de eerste hoofdstukken worden de algemene instellingen van de website behandeld:

  • Gebruikers instellingen
  • Schrijf instellingen
  • Lees instellingen
  • Reactie instellingen
  • Media instellingen

WordPress handleiding design, thema, berichten en pagina’s

Hierna begint het leuke werk en behandelt de wordpress handleiding hoe je het design eenvoudig kunt wijzigen, hoe je berichten en pagina’s opmaakt inclusief het gebruik van templates en geavanceerde shortcodes, en hoe je afbeeldingen en andere media types toevoegt aan berichten en pagina’s.

WordPress handleiding plugins en widgets

De wordpress handleiding behandelt ook het gebruik van plugins en widgets. Dit zijn leuke toevoegingen aan je website die het gebruik en de belevenis van de bezoeker kunnen verbeteren. Uiteraard brengt de WordPress handleiding ook een advies uit welke plugins en widgets aan te raden zijn en gaat de handleiding in op de meest voorkomende plugins en widgets.

WordPress handleiding voorbeelden en bestellen

Eerst zien dan geloven, daar geloven wij uiteraard ook in. WP Handleiding heeft een aantal pagina’s aangemaakt op de website waarop je previews van de verschillende handleidingen kunt bekijken. Indien je geinteresseerd bent in de wordpress handleiding kun je de digitale versie via deze link bestellen.